Searching Session 2015 aneb co se skrývá za vyhledáváním

Seminář je realizován za finanční podpory programu Ministerstva kultury VISK 2 (Veřejné informační služby knihoven – podprogram Mimoškolní vzdělávání knihovníků) v rámci projektu "Moderní informační a komunikační technologie v knihovnictví 2015".

 

Program:

  • Patenty a metody jejich vyhledávání aneb to, s čím se mohou zaměstnanci knihoven setkat - Ing. Miroslav Paclík, Ph.D. (Úřad průmyslového vlastnictví)
  • Strategie a metody rešerší, které mohou vést k přidané hodnotědoc. PhDr. Richard Papík, Ph.D. (Ústav bohemistiky a knihovnictví Slezské univerzity a Ústřední knihovna Univerzity Karlovy)
  • Vychytávky v NUŠL vysvětlení koncepce a struktury vyhledávání v NUŠL od vize po realizaci. Představení různých vychytávek jako jsou propojení na RIV, citační manažery, heslář PSH, sociální sítě a další. Součástí bude i ukázka propojení na zahraniční báze a portály. – PhDr. Petra Pejšová a Bc. Michaela Charvátová (Národní technická knihovna)
  • Zahraniční dizertace - i kvalitní obsah může být šedý, představení databáze ProQuest Dissertations and Theses - PhDr. Klára Loukotová (Albertina icome Praha)
  • Vědecké sociální sítě jako nový informační zdrojIng. Anna Motejlková (Ústav informačních studií a knihovnictví)
  • Statistiky vyhledávání v knihovnách a co z nich vyčíst - Ing. Luboš Chára, Bc. Iveta Levová (Národní technická knihovna)
  • Dotazy / diskuze


Seminář je pro účastníky z veřejných knihoven bez vložného.

.

Čas a místo

Termín: 6. 10. 2015

Čas: 9 - 17 hod.

Místo konání: Národní technická knihovna, Technická 6, Praha 6

Učebna: vzdělávací centrum NTK, 2NP

 

Kontakt

Linda Machalová, DiS.

skoleni@techlib.cz

232 002 477

Editor: Martin Novák Poslední změna: 8.10. 2015 12:10